Kuriozitete

Ja cili është emri për bebe që po “pushton” botën! Po ju a do t’ja vini vajzës tuaj?

Vendosja e emrit është një prej pikave më të nxehta. E pyetjet që shtrohen në këtë zgjedhje janë të shumta, duke nisur nga gjatësia e emrit, nëse duhet një emër tradicional apo jo, një emër fetar apo bashkëkohor, i gjatë apo i shkurtër, si personazh libri apo filmi, etj.

Emri bëhet pjesë e personalitetit dhe në jetë është njeriu e karakteri që bëjnë emrin, sesa emri që ndikon në krijimin e një përfytyrimi mbi personin që kemi përballë.

Por a e dini se cili është emri më popullor për foshnjat femra në të gjithë botën?

Sofia është emri më i zakonshëm për vajzat në një nëntë vende të mëdha, përfshirë Meksikën, Rusinë, Kilin, Estoninë dhe Sllovakinë.

Emri dhe variantet e tij shfaqen gjithashtu në 25 emrat më të zakonshëm në dy të tretat e të gjitha vendeve që raportojnë statistikat e emrit të fëmijës.

Laura Wattenberg kreu hulumtime duke mbledhur emrat e foshnjeve nga 49 vende.

Ajo thotë se dominimi i këtij emri është mahnitës.

Ky emër tejkalon barrierat fetare, duke u bërë një zgjedhje popullore për katolikët romakë, luteranët, myslimanët sunitë, presbiterët dhe të tjerë.

Lexo edhe: