Angela Martini reagon publikisht pas aku.zave për divorc. Nuk do ta bra ktis ku rrë

Që Angela Martini dhe bashkëshorti i saj Dragos Savulescu, nuk do të ishin një çift normal në radhët e yjeve të ”showbiz”-it, kjo u duk që me mënyrën se si u martuan. Modelja e njohur shqiptare i tha ‘’PO’’ milionerit rumun, në një ceremoni intime në Las Vegas, dhjetorin e 2017-s. E veshur me një fustan të zi transparent, që i theksonte linjat e përsosura, ajo do të zgjidhte mënyrën më ekstrav agante për t’i dhënë fund beqarisë dhe për të nisur një jetë të re së bashku.

Fundjavën që lamë pas, në shtypin e shkruar dhe mediet sociale u përhap me shpejtësi lajmi i ndarjes së mundshme të modeles nga biznesmeni rumun, i cili është shpallur në kër kim pas aku zave për falsi fikim dokum entacioni. Vetëm pak minuta më parë ka ardhur edhe reagimi i bukuroshes shqiptare, rreth kësaj çështjeje të nxehtë.

”Katërmbëdhjetë vite më parë, në vitin 2005, shteti rumun hapi një çështje gjyqësore ndaj

bashkëshortit tim, për pretendimin ligjor të një toke. Kjo ngjarje e ka zanafillën 17 vjet më parë, kur ai ishte 28 vjeç. Pavarësisht se është figurë publike dhe biznesmen i njohur në Rumani, kjo është e vetmja çështje kri.minale në të cilën ai është përfshirë gjatë gjithë jetës së tij. Kjo çështje është hapur për arsye tërësisht politike, kur u prek një nga bizneset e tij.

 

Pala aku zuese pretendonte pa të drejtë se një grup prej 35 vetash kishte shkaktuar një dë m financiar prej 114 milionë eurosh ndaj bashkisë së Konstantës, një prej qyteteve më të mëdha në Rumani. Gjithçka u pasqyrua nga mediet vendase, të cilat e kthyen çështjen në një skan dal, me qëllimin e vetëm për të mbjellë urr ejtje në publikun e gjerë, edhe pse bëhej fjalë për një sajesë dhe lajm të fabrikuar. Marrëveshja e bërë nga bashkëshorti im ishte e gjitha konform ligjeve rumune, gjë që e konfirmoi më vonë edhe gjykata, ku u vërtetua se dë mi ishte zero, pra, nuk kishte ekzistuar kurrë.

Në fillim të këtij viti, saktësisht më 7 shkurt, nën presi onin e Shërbimit Sek ret Rumun, i cili ka kontroll

të plotë mbi sistemin gjyqësor rumun, gjykatësit e korr uptuar të Gjykatës së Lartë Rumune morën një vendim abu ziv, duke i dën uar të 35 ata persona me shumë vite burg. Mes tyre, edhe bashkëshortin tim, i cili u dën ua me 5 vjet dhe 6 muaj bu rg, edhe pse, sipas së njëjtës sentencë të palig jshme, ai nuk i detyrohet asnjë qindarkë askujt. Të gjithë të përfshirët në këtë çështje tani ndodhen në bu rg, me përjashtim të bashkëshortit tim, i cili nuk pranoi të dorë zohej dhe të pranonte këtë vendim të padrejtë dhe mbi të gjitha të palig jshëm, i cili është kun dër ligjit rumun, kun dër ligjit europian dhe kun dër ligjit europian për të drejtat e njeriut. Gjykata Kushtetuese e Rumanisë mori një vendim që konfirmoi përfshirjen e Shërbimit Sekret Rumun në sistemin gjyqësor të atij vendi, bazuar në të ashtuquajturin “protokoll”.

Të gjitha këto fakte janë ndjekur nga debate të mëdha publike dhe grindje politike, të cilat kulmuan dy

javë më parë, me arres timin e kreut të Partisë Social-Demokrate, kundërshtarit kryesor të sistemit korru ptiv në atë shtet. Kështu, Shërbimi Sekret dhe e ashtuquajtura drejtësi rumune fituan. Edhe pse Rumania është në Bashkimin Europian, vitet e fundit në atë vend janë bërë abu zime të pafundme me shumë çështje të drejtësisë, çka ka çuar në arre stimin e mijëra njerëzve, duke filluar që nga

biznesmenë të rëndësishëm dhe deri te politikanë. Të gjitha këto janë kryer nën hijen e një demokracie hipokrite dhe “luftës ndaj korru psionit”, që në fakt ka nxjerrë në dritë vetëm të vërtetën e madhe: që Rumania është ende një vend i botës së tretë, një koloni, një vend ku drejtësia nuk funksionon, një vend ku Shërbimi Sekret është ai që bën gjithë lojërat ekonomike dhe politike, me ndihmën e një sistemi drejtësie të korru ptuar. Shtypi rumun, por edhe ai ndërkombëtar, janë mbushur me debate dhe komente për këtë.

Menjëherë pas shpalljes së këtij vendimi, shtypi rumun, edhe ai kryesisht i kontrolluar nga Shërbimi

Sekret, bëri sul me të  njëpasnjëshme, duke fabrikuar lajme të rre me për bashkëshortin tim, derisa ai vendosi të publikonte të gjithë të vërtetën për këtë çështje në faqen e tij në rrjetin social “Facebook” dhe në blogun e tij personal. Vetëm atëherë shtypi reshti së sul muari për këtë çështje, sepse u gjend përpara së vërtetës laku riqe, të pakundërshtueshme. Duke pasur parasysh këtë situatë dhe pasi lexova lajmet e fundit për mua dhe bashkëshortin tim në shtypin shqiptar, përveç kësaj hyrjeje të rëndësishme e të nevojshme, vendosa që më në fund t’i them vetë dy fjalë shtypit shqiptar dhe popullit të vendit tim:

Unë dhe im shoq nuk jemi në proces divorci, nuk po ndahemi. Ne duhemi më shumë se kurrë! Unë nuk i qëndroj pranë atij vetëm në ditë të mira, por, mbi të gjitha, në ditë të këq ija! Kjo situatë në jetën tonë na erdhi e papritur, por më bëri ta dua më shumë atë. Ai gëzon të gjithë mbështetjen time, sepse, përveç dashurisë së madhe që kam për të, edhe më shumë dashuri kam për të lu ftuar për të vërtetën, për të luf tuar pad rejtësitë! Unë nuk do të resht ku rrë së luf tuari për të drejtën, si për vete, ashtu dhe për të tjerët.

Kjo ngjarje më ka bërë të kuptoj se si jeta ndonjëherë na befason; u përballa me reagime të dës

hpëruara të njerëzve të ver bër, të etur për pushtet, të pandërg jegjshëm, të gatshëm për të shka tërruar jetë njerëzish të pafajshëm vetëm e vetëm prej urr ejtjes dhe zil isë. Unë jam e bindur që gjithçka ndodh për një arsye. Mund të duket paradoksale, por jam mirënjohëse që u zgjodha për të përjetuar këtë situatë në jetë. Tani m’u hapën sytë ndaj shumë gjërave dhe nuk kanë për të m’u mbyllur më kurrë. Për mua dhe bashkëshortin tim, kjo përvojë u kthye në një sfidë, në një garë kun dër një sistemi drejtësie të korr uptuar, nga ata që ekzistojnë vetëm në vendet e vogla, një sistem që vetëm kujton se ka pushtet mbi ne. Ne do ta fitojmë këtë garë! Ne jemi të bindur se pas errë sirës vjen drita!

Jeta ime është si një film, por i vërtetë, dhe tani u bë si filmi i dasmës sonë . Po e përjetoj për së gja lli

këtë eksperiencë të pabesueshme! Tani, ne po i përdorim të gjitha energjitë për ta zgjidhur ligjërisht këtë çështje, me avokatët më të mirë. Për fat të mirë, jemi drejt zgjidhjes, sepse u jemi drejtuar instancave të vërteta të drejtësisë, në vende me demokraci të vërtetë, ku nuk lejohen absolutisht abu zime të kësaj natyre. Shumë shpejt gjithçka do të marrë fund dhe e vërteta do të dalë në shesh.

Nga shqiptarët dhe Shqipëria ime kërkoj besim dhe mbështetje, nga ata që më duan dhe më respektojnë kërkoj që në vend që të më sul mojnë, të më përkrahin në këtë luf të për jetë kun dër padrejtësive. Kjo është një deklaratë për shtyp që po e jap vetëm për shqiptarët e mi, kudo që ndodhen. Ne do ta sul mojmë pa mës hirë këtë sistem drejtësie të korr uptuar dhe, shumë shpejt, kur të jetë koha e duhur, në shtypin ndërkombëtar do të nxjerrim në dritë abu zime të mëdha. Kri minelët e vërtetë të atij vendi, ata që fabrikojnë lajme të rre me dhe shti ren sikur bëjnë drejtësi, kanë harruar të marrin parasysh një detaj “të vogël”: MUA – bashkëshorten e tij shkodrane!!!/Marrë nga Revista Who

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.