Të tjera

Infermieret pushohen nga puna menjëherë pasi videoja e tyre e turpshme bëhet publike dhe tërheq vëmendjen e publikut, ja çfarë veprimi bën ato

Infermieret të cilët u vetë-filmuan duke shtypur fytyrën e një të porsalinduri, u bënë të njohur pasi videoja u bë virale. Grupi i infermjereve saudite që filmuan veten duke qeshur ndërsa mizorisht shtypnin fytyrën e një të porsalinduri në spital, janë shkarkuar pasi videoja e tyre është publikuar në internet.

Familja e foshnjës mësoi rreth trajtimit alarmues që fëmija kishte marrë në duart e këtyre infermierëve pasi videoja u shpërnda në mediat sociale. Në videon mizore, një infermiere shihet qartë se si në mënyrë të përsëritur kap foshnjën nga qafa dhe balli dhe ia shtyp fytyrë foshnjës në mënyrë çnjerëzore, ndërkohë që infermieret e tjera shohin dhe vetëm qeshën.

Të tre infermieret, të cilët punonin në një repart të lindjes, u identifikuan dhe u pezulluan menjëherë nga pozicionet e tyre në spitalin e lindjes.

Atyre direktu iu hoq licensa mjekësore dhe ju është ndaluar të praktikojnë profesionin në departamente të tjera shëndetësore. Duke i vënë në qendër të opinionit publik, shpresjmë se do të kuptojnë se “jeta e njerëzve nuk është objekt shakaje.”

Të porsalindurit janë ndër personat më të prekshëm e të pambrojtur në shoqëri, kështu që sigurimi i kujdesit të duhur shëndetsor për to është një çështje me rëndësi të jashtëzakonshme. Asnjë prind nuk duhet të ndjehet i pasigurt duke lënë fëmijët e tyre në duart e profesionistëve të mjekësisë.

Burimi: Awn.com
Pershtati: gatuajshendetshem/a.c./

Lexo edhe: